hur redigerar jag en bild

 
 
 
 
Ska då försöka förklara detta på ett vettigt sätt så att du/ni som undrat förstår, haha! Kan vara lite svårt utan att visa vad det är man gör när man väl gör det. Lite svårare att förklara i ord så att säga! 
  • Det jag främst är så nojjig i de flesta utav mina bilder är väl att de ska vara ljusa, av den anledningen att det blir så mycket finare på något vis. Det finns väl inget tråkigare än mörka bilder liksom, ellerhur? Haha! Många utav dom är inte det som original! Ljusa, alltså. Där ändrar jag bara ljusstyrkan, som ni kan se att jag gjort på bilden nedan! Inget mer än så. Ljusstyrkan går att ändra i alla slags redigeringsappar så länge man inte använder en app med färdiga effekter.
  • Det andra främsta skulle jag säga är själva färgen på bilden, jag brukar använda mig utav bilder med mycket färger på. Lika där - det är bara mycket finare! Därav tar jag alltid bilder mitt på dagen när det är ljust på något med starka färger. Avskyr svartvita bilder.. Haha! Usch, hemskt. Undra när jag sist tog en svartvit bild..? Haha! Jag gillar som sagt starkare färg på bilderna! Just nu ver inte inte riktigt på pricken vad det kallas, kontrast? Fyllnad? Har tappat det just nu. Förstärker man kontrasterna i en bild ser den dock mer overklig ut, så det är nog inte ordet jag är ute efter..
  • Skärpa!! BRA KVALLÉ med andra ord, hahaha. I och med att jag har en Iphone 4s pga. av att min Iphone 5 gick åt fanders så är jag lite beroende utav att dra upp skärpan på bilderna i efterhand, annars skulle dom varit en aning suddiga. Ljusa, färgstarka & klara bilder - så att säga! Simple as that. Det är oftast dessa tre grejer jag trixar till på mina bilder för att få dom finare! 
Vill du trixa lite med en bild så använd dig utav appen ''Befunky'' där allt jag talat om nu finns med! Den brukar jag använda oftast då jag gillar den mest! Dessa grejer finns som sagt att göra där på ett bra sätt men heter nog andra saker, du får testa dig fram lite! Lycka till!
 
Denna bilden var dock lite suddig.
 
 

Kommentera här: