ang. stylistlinjen & vårt makeup prov!

Tänkte att jag kunde berätta lite om våran linje/våra prov och så vidare för er som läser bloggen och ska välja gymnasie och linje nästa år! Om ni är sugna på att gå stylistlinjen!
 
..Under de senaste dagarna har jag mest varit lite orolig över vårt allra första makeup prov som var i fredags! Det var lite nervös och så eftersom vi både skulle kunna en massa saker teoretiskt (färglära, idealmått i ansiktet och mycket mer!) samt även visa vad vi kunde praktiskt!
 
Då blir vi alltså ihop lottade tillsammans med någon annan tjej i klassen och ska sminka varandra efter våra ansiktsformer, ögonfärger, hudtoner osv! Det vi främst skulle kunna var att blanda ihop en foundation till vår modells hudton, neutralicera (lägga ev. concealer), pudra, göra fransmarkering, maskara samt det som var det svåraste - anpassa en ögonskugga efter vad modellen hade för form & färg på sina ögon! Därav är färglära viktigt för att veta vilken färg och ton på ögonskuggan som passar till tillexempel ett par bruna ögon, eller ett par blåa ögon! Det är ju inget vi kan tänka ut i förväg innan provet, egentligen kan vi inte tänka ut någonting alls i förväg då alla tjejer i klassen ser himla olika ut! Vi får ju inte välja vem vi sminkar utav den anledningen att man som makeupartist heller inte väljer sina kunder såklart, så det är liksom på provtiden vi blir testade på om vi direkt kan kolla på ett ansikte och se hur vi ska sminka det efter alla mått & former! Vissa grejer är jättekluriga. Men sminkprovet gick jättebra, och jag är helnöjd över min insats! Det är kul att känna hur man själv utvecklas och hur otroligt mycket man lär sig! 
 
Som jag och tjejerna sa här om dagen i skolan, nu tänker man på så himla mycket, om vi tillexempel ser en bild på någon som lagt sin eyeliner för långt ifrån ögonvrån, för ojämn längs fransraden osv, vi ser det nu DIREKT när vi kollar på någon/en bild på någon. Det var inget vi la märke till förut - men nu när man lär sig allting om smink så ser man alla fel så himla lätt! 
 
 
 
 

Kommentera här: