två nya

 
 
1
 
 

3 K O M M E N T A R E R
Tips & inspiration

önskat inlägg - angående hårvård & ricinolja

Fick ett önskat inlägg angående vård av hår samt ricinoljan som jag använde mig utav för länge sedan! Detta inlägget blev ganska långt med tanke på att jag ska förklara så bra jag kan! Jag minns att jag gjorde ett inlägg om oljan i min förra blogg. Ricinoljan, som har hjälpt många inklusive mig själv på traven lite. Håret växer fortare utav det när man masserar in det i hårbotten ca. 3 gånger i veckan och låter det sitta i en halvtimme ungefär. 


Jag vet faktiskt inte om detta var en myt eller inte, jag har ingenaning vad som är det rätta svaret. Jag fick idén utav en mängd andra bloggare som använde sig utav samma metod och påstod att deras hår faktiskt blev längre av ricinoljan. Jag upplevde själv att det fungerade, mitt hår blev längre på kortare tid. Inte jättemycket, men lite! Det märktes skillnad i det stadiet när jag använde det som mest noggrant. Denna bilden är på en annan tjej som använt metoden:


Jag skulle säga att vill du ha långt hår är nog det bästa att göra det du vet säkert är bra för håret, för jag har ingenaning om vad det finns för nackdelar med ricinoljan. Det enda jag vet är att håret faktiskt växte fortare utav det, men att det kunde finnas nackdelar också. Jag har slutat använda oljan, för ett tag sedan. Och börjat gjort annat för mitt hår som fungerar minst lika bra - bara man har tålarmod! 


Till att börja med, klipp av allt ditt slita hår, alla slitna toppar. Det är främst dom som är boven i att du tycker att ditt hår inte växer fort. Klipp av dom! Helst hos en frisör så det blir rätt och noggrant gjort. Sen skulle jag (även om det för vissa kan vara svårt) råda dig att gömma undan plattången. Jag plattade håret varje dag förut, så fort jag slutade med plattången och klippte av mina slitna toppar växte mitt hår som ogräs igen. Jag har fått sjukt långt hår till skillnad från vad jag tidigare har haft! Använd också hårinpackning en gång i veckan, samt någon sorts olja som vårdar dina toppar. Det är vad jag använder mig utav i nuläget & mitt hår har växt till en lååång längd! Du kan också försöka att tvätta håret så sällan du kan, inte varje dag dvs. det sliter på håret mer än man tror!